Zelf leren spiertesten

Spiertesten is een hulpmiddel om beter naar jezelf te leren luisteren. 

Van jongs af aan word je getraind om de buitenwereld waar te nemen en daarop te handelen. Maar hoeveel heb je eigenlijk geleerd over je binnenwereld? De kans is groot dat je in je opvoeding niet echt geleerd hebt om op innerlijke signalen te letten. Het hoognodige herken je vast wel…..pijn, een brok in je keel, je hart die sneller slaat, sneller ademen.

We kennen onze 5 zintuigen (zien, horen, ruiken, proeven, voelen) om de wereld om ons heen op te nemen, maar wist je dat we ook zintuigen (gebieden in onze hersenen) hebben om  de wereld in ons waar te nemen? Deze gebieden kun je trainen als je er aandacht aan besteedt en oefent. Je zult ervaren dat er veel meer valt te ontdekken in jezelf. Alles wat je waarneemt helpt je om je beeld van de buitenwereld samen te voegen met je interne beeld. Door je innerlijke zintuigen te trainen, versterk je je gevoel en weet je beter wie je bent en wat je wilt.

 

Betere keuzes maken met spiertesten

Spiertesten is een manier om uiteenlopende antwoorden in jezelf te vinden. Met dit hulpmiddel betrek je, naast het denken, ook de wijsheid van je lichaam in het maken van keuzes. Het denken is meestal bevooroordeeld en beïnvloed door (onbewuste) overtuigingen. Het lichaam is neutraal. Een sterke spier geeft aan of de electromagnetische doorstroming optimaal is, een zwakke spier duidt op onbalans. Door te werken met spiertesten versterk je je intuïtie en lukt het je om je eigen weg te vinden en te blijven gaan.

 

Jezelf ontwikkelen met behulp van spiertesten

Je kunt het spiertesten gebruiken om helder te krijgen wat je blokkeert in je ontwikkeling. Met concrete tools krijg je helder welke emotie, overtuiging, welk patroon of welke ervaring ervoor zorgt dat je niet doet wat je wilt doen. Door de juiste bewustwording kun je de blokkade loslaten en verder groeien.

 

Praktisch

De cursus bestaat uit 3 ochtenden 9.30-12.30 of 1 dag/avond workshop van 10.00 – 21.00 en bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Kennismaking met spiertesten
  • Spiertesten op emoties
  • Spiertesten op overtuigingen

Kosten 3 ochtenden of dag/avond workshop: €275 excl. voor ZZP-ers en €295 excl. voor bedrijven/organisaties incl. koffie/thee, lekkers en excl. lunch/diner

*Particulieren betalen €255 incl. btw