Het enneagram

Het enneagram is het meest bekend als persoonlijkheidstypologie, maar het model bevat vele lagen en perspectieven. Laat je verrassen door de inzichten uit dit eeuwenoude model. 

Persoonlijkheidstypologie

Het Enneagram van de persoonlijkheidstypen is een psychologisch model dat in Amerika veel gebruikt wordt in het onderwijs en het bedrijfsleven. Het model heeft een mystieke achtergrond gecombineerd met moderne psychologische inzichten. Het is een zogenaamde universele wijsheid die voor mensen vanuit alle culturen en religies herkenbaar is. De negen typen staan voor de 9 energieën die er zijn in het universum en om je optimaal te ontwikkelen kun je eraan werken om de 9 typen te integreren in jezelf. Het enneagram is van grote waarde voor zelfkennis en om gemeenschappelijkheid en compassie in de wereld te creëren.

Het Enneagram is een heel krachtig, maar tegelijkertijd ook een toegankelijk en leuk model om mee te werken.

  • Het geeft heel snel op een diep niveau inzicht in de onbewuste motivatie voor gedrag. Je komt erachter waarom je vaak hetzelfde gedrag vertoont en waarom je dat moeilijk kunt veranderen.
  • Het geeft je inzicht in je persoonlijkheid en welke aspecten je verder kunt ontwikkelen om te groeien.
  • Het geeft je een beter begrip van anderen waardoor je meer verbinding, een betere communicatie en samenwerking kunt ervaren.