Enneagram Integratie Kunde (EIK-methode)

In je kracht? Leef vanuit je essentietype

Door onverwerkte ervaringen of onvoldoende bewustzijn (blinde vlekken) kan er sprake zijn van een onbalans in je persoonlijkheid, waardoor je vast komt te zitten of  jezelf niet optimaal kunt ontwikkelen. Bepaalde delen van je persoonlijkheid, zoals controle of perfectionisme zijn te sterk ontwikkeld (vanuit een verdedigingsmechanisme) en weer andere kwaliteiten of talenten zijn onvoldoende zichtbaar. In een EIK-traject wordt je persoonlijkheid in balans gebracht:

  • je krijgt helder vanuit welke persoonlijkheidstype je in je kracht staat om je levensmissie te vervullen
  • types die blokkeren worden verzwakt, er ontstaat meer ruimte voor leren en groei

Vanuit een betere verbinding met jezelf, ervaar je meer rust en kun je betere keuzes maken. Je ziet wie je bent, weet wat je wilt en kunt sneller groeien.

Balans in je leven vind je alleen door de verbinding met jezelf te herstellen

Verbind je met jezelf en leer jezelf beter kennen!

EIK is een traject waarbij je je persoonlijkheid laagje voor laagje afpelt om te ontdekken wat je kern is. We verwijderen blokkades die je beperken. Je krijgt meer zicht op je gedachten en overtuigingen en je komt beter in contact met je gevoelens en intuïtie. Door constructief hiermee te werken wordt je persoonlijkheid flexibeler en meer transparant en schijnt er steeds meer van je energie of je potentieel doorheen.

De balans herstellen

In dit traject breng je je huidige persoonlijkheidsstructuur in beeld. We breken wat structuren af en we bouwen nieuwe op. De balans in je persoonlijkheid wordt hersteld en ook de balans tussen je denken, voelen en doen. Een EIK-traject is een snelle en effectieve methode om goed zicht te krijgen op jezelf en het onbewuste proces waar je in zit. Je weet wie je bent, waar je echte kracht ligt, herkent je valkuilen en ben stabieler en sterker.

Wat maakt EIK-coaching anders?

EIK is een combinatie van het enneagram gecombineerd met diverse andere methoden en modellen, waaronder NEI, NLP en EFT geïntegreerd in een protocol. Het is gericht op het snel opsporen van onbewuste blokkades, zoals onverwerkte emoties en overtuigingen.

Waarin deze coachingsvorm zich onderscheidt is dat gesprekken slechts een deel zijn van de werkvorm. Praten en piekeren over je problemen heb je meestal al genoeg gedaan. In sessies communiceren we middels spiertesten met je onbewuste waardoor je zicht krijgt op wat de onderliggende oorzaak is van de problemen waar je nu mee kampt.

 

Speciaal protocol voor burn-out

Een EIK-traject is zeer geschikt om herstel bij burn-out te ondersteunen, er is een speciaal ontwikkeld protocol om sneller en beter te herstellen van een burn-out. Doel van dit traject is om de balans te herstellen en je weer in je kracht te zetten zodat je de juiste keuzes kunt maken en het makkelijker is om herstelgedrag in te zetten. Dit traject bestaat uit 8-10 sessies die wekelijks plaatsvinden.

 

Praktisch

Coaching bij de Coachingskamer Eindhoven is individueel en maatwerk. Gemiddeld duurt een EIK-traject 6 sessies, een sessie duurt 60-90 minuten.

Zakelijke tarieven bedragen €110,- per uur excl. BTW, ZZP-ers betalen € 95,- per uur excl. BTW.

Het tarief voor een particuliere sessie bedraagt € 85,- per uur incl. BTW.

 

Om eerst kennis te kunnen maken met elkaar, bied ik kosteloos een kennismaking sessie aan van 30 minuten

Vanuit welk type sta jij in je kracht en kun je je optimaal ontwikkelen?