Leer coachen op loslaten

Coachen is een geweldig vak, maar soms kan het een uitdaging zijn als je iemand niet kunt bereiken of als je ziet dat iemand vast zit en het zwaar heeft. Als begeleider heb je dan de neiging om harder te werken, ook al weet je dat het soms beter is om even los te laten, maar hoe dan?

Leer je klant loslaten en je kunt het zelf ook!

 

 “De Sedona methode voor loslaten is een techniek die je elk moment ‘on the spot’ kan helpen bij het loslaten van negatieve gedachten en emoties”

 

Een andere manier van coachen

In gangbare coaching technieken is verhoudingsgewijs veel aandacht voor het cognitieve: voor praten en denken. De Sedona methode, is in de basis een relatief eenvoudige vraagtechniek, waarbij vanuit het cognitieve de brug wordt gemaakt naar de ervaring: het gevoel, beelden en de lichaamsgewaarwording. Deze methode brengt je in contact met de kern van een probleem en leert je luisteren naar je intuïtie.

 

“Begin elke sessie met een loslaat-oefening en haal meer uit je gesprek”

 

Hoe kun je deze tool inzetten?

Met de Sedona methode breng je iemand naar ontspanning vanuit een heel concrete insteek waarin iemand stress of last ervaart. De Sedona methode kun je gevarieerd toepassen als losse oefening in een gesprek of je kunt een hele sessie aan loslaten wijden.

 

Sedona kun je inzetten bij:

 • Het ervaren van sterke emoties en gevoelens
 • Piekeren, zorgen maken, belemmerende gedachten
 • Stress, spanning en onrust
 • Het verwerken van negatieve ervaringen
 • Patronen doorbreken (perfectionisme, controle loslaten of loslaten in relatie tot anderen)

 

 “Stimuleer het probleemoplossend en herstellend vermogen van je klant met de Sedona methode voor loslaten”

 

 Resultaat

De resultaten van de Sedona methode zijn stress verlagend en inzicht gevend. Als je de methode leert toepassen in je coachgesprekken, ga je al snel merken dat het voor je klant op allerlei terreinen een verandering kan bewerkstelligen.

 • Vermindering van onrust en spanning
 • Meer rust ervaren en beter bij gevoelens kunnen blijven
 • Meer helderheid en verrassende inzichten of oplossingen
 • Vergroting van introspectie en zelf bewustzijn
 • Automatische reacties ombuigen naar een bewuste manier van reageren

 

“De Sedona Methode brengt rust en maakt ruimte voor verandering, dus laat je verrassen”

 

 

Praktisch: leer werken met de basis van de methode in slechts 1 dag 

Basis workshop Loslaten met Sedona voor professionals:

In deze workshop maak je kennis met de uitgangspunten van de methode en leer je de basis van de techniek. Je gaat aan de slag met verwelkomen en je ontdekt verborgen bestuurders. Het is een dagworkshop inclusief werkmap om direct met de methode aan de slag te gaan. De investering bedraagt €200,- per deelnemer voor bedrijven/organisaties (excl. locatie/catering). Een Incompany training behoort tot de mogelijkheden, tarieven op aanvraag.

Ben je ZZP-er? Informeer naar de mogelijkheden.

 

Verdiepings workshop Loslaten met Sedona voor professionals:

In deze workshop leer je spelen met de vragen en ontdek je aanvullende technieken om je klant nog beter te leren loslaten, onder andere door twee conflicterende stellingen samen te brengen en naar de kern van een probleem te duiken. Het is een dagworkshop inclusief werkmap om direct met de methode aan de slag te gaan. De investering bedraagt €230,- per deelnemer voor bedrijven/organisaties (excl. locatie/catering). Een Incompany training behoort tot de mogelijkheden, tarieven op aanvraag.

Ben je ZZP-er? Informeer naar de mogelijkheden.

 

Kies nu voor een volledig pakket om te leren coachen op loslaten

Volledig pakket Loslaten met Sedona voor professionals

Het is onze ervaring dat het werken met de Sedona-methode voor loslaten anders is dan wat de meeste coaches of begeleiders gewend zijn, en dat je daardoor soms tegen blokkades in jezelf of bij de cliënt aanloopt in het toepassen van de methode. Om volledig vertrouwd te raken met de methode en deze zo soepel mogelijk te integreren in je huidige begeleiding adviseren wij om te kiezen voor een volledig pakket om zoveel mogelijk uit de methode te halen en deze optimaal in te kunnen zetten, zowel voor jezelf als voor de cliënt.

Het pakket Loslaten met Sedona voor professionals bestaat uit de volgende onderdelen:

 • De basis- en de verdiepingsworkshop Loslaten met Sedona voor professionals
 • 2 Individuele sessies om blokkades in jezelf op te lossen en casuïstiek te bespreken
 • Nazorg om de puntjes op de i te zetten

Het totale pakket bestaat uit 2 dagworkshops, 2x 1 uur individuele coaching per deelnemer en nazorg en is inclusief werkmap om direct met de methode aan de slag te gaan. De investering bedraagt €650,- per deelnemer voor bedrijven/organisaties (excl. locatie/catering). Een Incompany training behoort tot de mogelijkheden, tarieven op aanvraag.

Ben je ZZP-er? Informeer naar de mogelijkheden.

 

Zie de agenda voor de data

 

Wil je meer weten? Lees dan hier verder……